„Home alone“, последниот сингл на Јана Бурческа

0
50
Reklama

На 11 април 2023 година во Аудиокултура беше одбележано раѓањето на новиот сингл на Јана Бурческа. Песната се вика „Home alone“.

Одлична музика чии ритам ме потсетува на Аменот и уште подобра лирика. Приказната за стравот ме потсети на детството кога се плашев од темнината во подрумот од куќата во која живеев секогаш кога се враќав дома од играње, а надвор веќе беше смрачено.

Стравот е емоционална реакција од нешто опасно, што некогаш е добар одбранбен механизам за да не настрадаме. Но претераниот страв на човека би можел да ја превземе контролата над неговиот живот, афектирајќи ја способноста за јадење, спиење, концетрирање, патување и генерално за уживање во животот. Решението за надминување на стравот, некогаш е да се соочиш со сценариото што тој го предизвикува.Музички автор и музички продуцент на песната е Драги Иванов кој како аудио инженер има многу интересно музичко портфолио. Откако се види музичкото портфолио на Иванов, не е тешко да се заклучи зошто битот на оваа песна има хип хоп, трип хоп основа. Но Иванов успеал да го омекне и заедно со останатите инструменти и звуци во песната да добијат финиш прифатлив за голем број слушатели, а сепак тоа да не звучи евтино.