Вести и Актуелни информации

Промоција на „Книжевни крстопати“ од Звонко Танески во Градската библиотека во Скопје

В понеделник (27 ноември) во 12 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје ќе биде промовирана студијата „Книжевни крстопати“ од Звонко Танески. За...

Две нови награди за Манчевски, „Кајмак“ стартува во холандските кина, распродаден во Лондон

Уште две нови меѓународни награди освои овој месец најтрофејниот македонски режисер Милчо Манчевски, а неговиот најнов филм „Кајмак“ продолжува со фестивалските прикажувања и кинопремиери...

Ретроспектива на филмски остварувања на „Петра Пан продукција“ во Кинотеката во Скопје

Во Кинотеката во Скопје на 24, 25, 27 и 28 ноември ќе се одржи Ретроспектива на филмски остварувања на „Петра Пан продукција“. На филмската...